miercuri, 15 ianuarie 2014

Cuvânt către creştinii ortodocşi despre Secta Desancăi Nicolai din Arad

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

                     Secta doamnei Desanca Nicolai din Arad 

                                                                                 PREOT IOAN 

Moto: «Se vor scula hristoşi mincinoşi şi vor face semne şi minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleşi... Dar voi luaţi seama. Iată dinainte v-am spus vouă TOATE» (Marcu 13:22- 23).

Trăim azi într-o lume care se schimbă permanent cu o viteză uimitoare, atât pe plan politic, economic şi tehnologic, dar mai ales pe plan spiritual şi religios. Toate aceste schimbări ne bulversează şi ne creează o stare generală de nesiguranţă şi incertitudine legată atât de timpul prezent, cât mai ales de cel viitor. Pentru mulţi, Sfânta Scriptură pare o carte depăşită şi fără nici o relevanţă pentru vremurile moderne în care trăim cu toţii. Dar această părere vine fie din neştiinţă, pentru că mulţi dintre noi nu am citit Biblia în întregime, fie din neînţelegere («Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?» - Fapte 8:31). Există însă un secret în înţelegerea şi abordarea Sfintei Scripturi. Iată care este acesta: Dumnezeu EXISTĂ CU ADEVĂRAT, fie că unii cred sau nu acest lucru, dar El nu Se descoperă decât acelora care Îl caută SINCER şi cu toată inima, aşa cum o spune chiar El în cartea Sfântului Profet Ieremia, în capitolul 29, versetul 13: «Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi dacă mă veţi căuta CU TOATĂ INIMA».
 Tot Sfânta Scriptură ne spune că există şi un adversar al lui Dumnezeu, numit Satana, Lucifer sau Diavolul. Acesta este şi reprezintă întruchiparea răului din lume dintotdeauna. El Îl urăşte pe Dumnezeu, şi în egală măsură şi pe noi oamenii, pentru că noi suntem creaţia Sa. Aşa cum nu-L putem vedea pe Dumnezeu («Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut» - Ioan 1:18; «pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă» - 1 Timotei 6:16), nici pe Satana nu-l putem vedea, dar îi putem vedea, în schimb, faptele sale. Dacă nu credeţi, deschideţi televizorul în ORICARE zi a săptămânii, pe ORICARE CANAL DE ŞTIRI sau uitaţi-vă atent la ce se întâmplă azi în jurul dumneavoastră în întreaga lume (violenţă, crime, războaie, corupţie, imoralitate, depravare  sexuală etc.).
 După cum Dumnezeu a făcut şi mai face şi azi miracole, la fel şi Satana, face miracole, imitându-l în felul acesta pe Creator. Satana nu va veni şi nu va face niciodată o minune sau o vindecare în numele lui. El întotdeauna se va ascunde şi va pretinde că Dumnezeu este în spatele acestei minuni sau vindecări, pentru că este mincinos şi tatăl minciunii (Ioan 8:44); este în natura lui să mintă şi să înşele, indiferent ce ar face. Deşi rezultatele metodelor sale de lucru se pot vedea, diferenţa esenţială este că miracolele lui, chiar dacă unele sunt REALE ŞI VIZIBILE, şi multe par a veni chiar de la Dumnezeu, aceste miracole şi vindecări NU VIN ŞI NU SUNT DE LA DUMNEZEU. De aceea, ele vor duce în cele din urmă, în mod inevitabil, la dezamăgire, disperare, distrugere şi chiar moarte, acolo unde ele se manifestă, chiar dacă nu imediat. În zilele noastre, apar peste tot în lume, tot mai muulţi vindecători şi persoane „cu daruri speciale” care, în numele lui Dumnezeu, fac minuni, mergând până acolo încât vindecă bolnavi de boli incurabile. Singura problemă este că DUMNEZEU nu are nimic cu ei, şi NU EL îi foloseşte. Aceşti vindecători, sau persoane „cu daruri speciale”, care, la prima vedere pot apărea ca nişte persoane de treabă şi bine intenţionate, dornice să vă ajute, sunt de fapt folosite de Satana, chiar dacă ele nu ştiu sau nu cred acest lucru. Şi, ca o „coincidenţă” ciudată, majoritatea dintre ele au cunoştinţe vagi despre credinţa adevărată, Biserică sau Sfânta Scriptură, deşi pretind că au credinţă în Dumnezeu, sau că ceea ce fac este în numele sau cu ajutorul lui Dumnezeu. 

De ce au totuşi, aceşti vindecători aşa mare succes în ceea ce fac? 
Răspunsul îl găsim tot în Sfânta Scriptură, în cartea lui Iov, capitolul 2, versetul 4: «Satan a răspuns Domnului şi a zis: Cojoc pentru cojoc! Că tot ce are omul dă pentru viaţa lui». Victimele cele mai vulnerabile şi cele mai sigure sunt cei ce nu cunosc Adevărul (Ioan 14:6), oamenii care nu obişnuiesc să meargă la Biserică şi/sau  cei cu probleme medicale grave, unii dintre ei suferind de boli incurabile. Toată înţelelegerea şi compasiunea pentru oamenii care au probleme în viaţă sau pentru bolnavii care caută din disperare vindecarea, dar în cele din urmă, se pune întrebarea fundamentală:

 Dacă ai şti, sau ai fi conştient că acest ajutor sau aceste vindecări nu vin de la Dumnezeu, ai mai apela la aceste persoane „cu daruri speciale ca să îţi rezolvi problemele? 

Răspunsul la această întrebare şi-l dă fiecare prin hotărârile şi deciziile pe care le ia. Când Satana îţi face un favor, chiar dacă tu nu şti că acesta vine de la el, el îţi va lua înapoi cu vârf şi îndesat plata pentru favorul pe care ţi l-a făcut, fără ca tu să ştii asta. Nu uitaţi că viaţa pe pământ este foarte scurtă în comparaţie cu viaţa veşnică! Expunem mai jos un astfel de caz: 
Desanka Nicolai, Templul din Arad şi secta nicolaiţilor 9 ianuarie 2007 de admin Costel Iacob, Adevărul despre “Templul” din Arad 
Eram în tren. Pe la Cluj, aveam să-mi dau seama că, în două compartimente alăturate, se aflau vreo 15 femei îmbrăcate în negru, care mergeau la “templul” din Arad. S-au răspândit rapid prin tot vagonul, arătând insistent oamenilor sute de poze color cu “al doilea Iisus pe pământ”(????) şi prorocind o nouă religie (În Biblie scrie cât se poate de clar: Un Domn, o credinţă, un botez – Efeseni 4:5). 
De fapt, aceşti adepţi ai “templului” din Arad sunt nelipsiţi din trenuri şi umblă prin mai toată ţara, făcând un fel de apostolat al vindecărilor miraculoase reuşite acolo. Cunoscând “fenomenul Desanka”, ştiam despre ce-i vorba dar am rămas uimit cum o terapie poate trece atât de uşor de la ştiinţă la misticism.

                       Cine a fost Desanca Nicolai? 


La 16 mai 1948, se năştea lângă Caraş Severin, din părinţi sârbi, Desanka Nicolai. Despre copilăria ei nu se ştie nimic, pentru că, aşa cum şi-a scris în jurnal, i s-a şters din memorie. Până în anul 1989 a lucrat la ADAS, filiala din Arad. Totul a început în martie 1991, când, prin bioenergia pe care simţea că o are, Desanka a vindecat un copil. Apoi, a absolvit cursuri de terapie Reiki, obţinând şi
diploma care-i dădea dreptul să profeseze. Se ştie că, prin metoda Reiki, iniţiatul primeşte şi distribuie energie cosmică. Nu este un tratament bioenergetic clasic. În timp ce persoanele cu capacităţi bioenergetice îşi folosesc în terapie propria energie, iniţiaţii în Reiki sunt doar conductori, canale pentru energia universală vitală şi nu folosesc energia proprie. Efectele se obţin prin canalizarea acestei energii cosmice (care intră în trup prin creştetul capului), cu ajutorul palmelor iniţiatului, către el însuşi sau altă entitate. Fenomenul este explicat şi prin tehnica radiantă, o metodă numită şi “Real Reiki” tocmai prin faptul că pune accentul mai mult pe argumentele ştiinţifice ale terapiei decât pe latura mistică. În fiecare an, de ziua Desancăi Nicolai, la mormântul ei vin mii de adepţi, din toate colţurile ţării. Legenda spune că de fiecare dată plouă (Atenţie! Şi diavolul poate face minuni, dar.... MINCINOASE).
La fel şi azi, când pelerinii au venit cu braţe de flori, ca să se închine şi să se roage ca la un sfânt (Comparaţia este total nepotrivită, faptele acestei doamne negăsindu-se în Vieţile Sfinţilor). 
Dar cine este de fapt Desanca Nicolai? Misterul ţesut în jurul ei sporeşte, odată cu tăcerea. Adepţilor le e interzis să vorbească.  Legenda spune că, la câteva zile după ce Desanca a murit, adepţii au aşteptat să învie. Unii spun că acest lucru s-ar fi întâmplat, iar odată cu ea a zburat şi statueta de pe mormânt, care a dispărut, în urmă cu câţiva ani. Dar la Templu (Unde s-a mai pomenit Templu în România - ţară creştin ortodoxă încă din anul 40. d. Hr?! Despre Templu putem vorbi doar la evrei, în Vechiul Testament...), adică la casa aşa numitei vindecătoare, e lacătul pus. Se spune că în curte ar exista fântâna vieţii, care e ţinută departe de ochii
necredincioşilor. Doar cei care cred în puterile ei sunt lăsaţi să o vadă şi să bea din apa ei tămăduitoare. A devenit celebră în 1991 Mai mult, vecinii susţin că în locuinţa ei din Arad oamenii încă mai merg să primească lumină de la fiul femeii, căruia i se mai zice şi Domnul ori Iisus, sau să bea apă din fântâna casei, despre care se spune că ar fi tămăduitoare. Desanca a devenit cunoscută după ce, în 1991, prin bioenergie, ar fi vindecat un copil bolnav de cancer. Mai mult, cei fascinaţi de ea, spun că femeia ar fi reînviat după moarte şi s-a ridicat la Cer. Deşi calităţile sale de bioenergetician nu au fost contestate (?!), faptul că adepţii săi s-au constituit într-un fel de sectă a atras critici din partea preoţilor creştini ortodocşi din Arad. Dintre toate, monumentul funerar cel al Desancăi Nicolai iese în evidenţă. E cel mai înalt, iar în marmura scumpă sunt gravate cuvinte ce-i îndeamnă pe oameni să-L iubească pe Dumnezeu. Pe ultima piatră, cea de sus, sunt două palme, ţinute în semn de rugăciune, iar sub ele stă scris «IUBIRE». Mai mult:
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/pelerinaj-mormantul-vrajitoarei-desanca-394492.html#ixzz2otJFwgSL 

Când trăia, oamenii credeau că femeia aceasta îi poate scăpa de necazuri, că îi dezleagă de vrăji sau că-i îmbogăţeşte. Gurile rele spun însă că aşa zisele minuni costau. Minunile vin de la Dumnezeu atunci când prin ele, ne apropiem de Dumnezeu, dar când prin aşa-zisele minuni ne împlinim dorinţele şi nu avem nici o treabă cu Dumnezeu, aceste minuni sunt de fapt înşelătorii/pungăşii! 
Au existat Sfinţi doctori fără de arginţi care vindecau neputinţele oamenilor în dar, adică fără a pretinde bani în schimbul tratamentelor pe care le aplicau (Sfinţii Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian, Chir şi Ioan, Pantelimon şi Ermolae, Samson şi Anichit, Talaleu şi Trifon şi alţii)
Atunci când Sfinţii Apostoli Pavel şi Varnava au vindecat un olog în Listra şi cei din cetate au vrut să jertfească pentru ei, socotindu-i zei, cei doi sfinţi apostoli L-au preamărit pe Dumnezeu, spunând despre ei înşişi că sunt simpli oameni care doar Îl slujesc pe Dumnezeu, aşa cum trimisul împăratului nu este Însuşi Împăratul (Fapte 14:8-15). Toţi sfinţii au fugit de slava omenească, pentru că ei L-au trăit pe Hristos, care a spus: «Eu nu caut slava Mea» (Ioan 8:50). Chiar şi aşa, adepţii continuau să vină la mormânt ca să se încarce cu lumină (De unde era trimisă această Lumină? Să ne amintim că însuşi satana se preface în înger al luminii 2 Corinteni 11:14. 
Lumina noastră, a tuturor este Iisus Hristos-Ioan 8:12, iar luminile pe care le văd aceşti oameni răciţi în credinţă sunt cei despre care Sfântul Apostol Pavel spune: «Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată»-Romani 1:28)
Se retrag apoi la Templu, unde tainele vindecării (Tainele vindecării sufleteşti şi trupeşti se află în Sfânta Biserică Ortodoxă, căci omul se îmbolnăveşte mai întâi spiritual atunci când relaţia lui cu Dumnezeu se răceşte, când omul refuză să mai vină la Biserică, nu mai vrea să audă de post sau de spovedanie... Iar vindecarea vine atunci când ne împăcăm cu Dumnezeu). sunt duse mai departe de fiul femeii, numit Domnul Iisus (Fiul doamnei este Iisus??? Vai câtă rătăcire, ce blasfemie, să spună o vrăjitoare că fiul ei este Iisus... Dumnezeu s-o ierte!). 

Să nu uităm de avertismentul Mântuitorului, care a spus: «Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, şi  vremea s-a apropiat. Nu mergeţi după ei» (Luca 21:8). Biserica Ortodoxă nu vede cu ochi buni pelerinajul, mai ales că femeia nu este sub nicio formă sfântă, ci dimpotrivă: s-a ocupat cu vrăjitoria. În timpul vieţii, ea a pretins că poate vindeca şi că este SFÂNTUL DUH ÎNTRUPAT. (Altă blasfemie, fiindcă Duhul Sfânt nu S-a întrupat, ci doar Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu).
 În schimb, feţele bisericeşti au catalogat-o drept escroacă. Nimic însă nu pare să-i convingă pe adepţii care continuă să creadă în minunile ei.
 http://www.kanald.ro/Desanca-Nicolae-vindecatoare-sau-escroacaVIDEO_16532.html#sthash.0Ntt4c7X.dpuf

                              Părerea unui creştin ortodox 

Iată şi comentariul unui creştin ortodox care din simplă curiozitate a intrat în acest TEMPLU AL DIAVOLULUI: Pe cei care merg la templul diavolului din Arad nu-i puteţi înţelege decât dacă mergeţi acolo. Pentru mine a fost o experienţă extrem de neplăcută. Nu fusesem niciodată la adunările unei secte, din exterior totul pare normal. Oamenii însă sunt nişte roboţei fără personalitate, fără voinţă, trăiesc cu iluzia că pot alege să rămână sau să plece. Sunt urmăriţi, hăituiţi, au telefoanele interceptate, au creierul spălat şi mulţi dau semne de boală psihică. Au uneori niste ieşiri cumplite, unii dau semne de posedare demonică. Şi mai e o regulă: toţi îi aduc cadouri “domnului”, de regulă flori. Exact ca în ritualurile budiste, când se aduc jertfe zeilor. S-au publicat destule rapoarte oficiale despre activitatea şi atrocităţile comise în rândul sectelor din Romania. Se întâmplă aceleaşi lucruri ca şi în cazul mult mediatizat din Bucuresti, dar în altă formă, mai discretă. Totul se întâmplă în spatele uşilor închise sub semnul unei aparente seriozităţi. De fapt, s-a dorit a fi un cult, dar proprietarii s-au mulţumit cu un SRL. Doamna Desanka a recunoscut într-una din cărţile ei că a fost internată de două ori la psihiatrie ( cartea “Între două lumi”). Fiul acesteia suferă, cred, de o formă avansată de paranoia (ar trebui să-l consulte şi pe el un psihiatru, măcar mama a avut bunul simţ de a recunoaşte).
Numele complet al individului şi adresa le găsiţi pe internet. Nicolai C. Oliver Octavian - de profesie psiholog (vorba vine, diplomele se pot cumpăra), în prezent masterand.
Adevărata ocupaţie nu i-o ştie nimeni, în schimb câteva dintre hobbyuri apar tot pe net: B.U.G. Mafia, “muzică bună”, maşinile modificate şi femeile frumoase. În această privinţă, toţi adepţii sectei sunt de acord: nu iartă nimic, schimbă femeile mai des decât maşinile. Bravo lui că poate (cât o mai rezista)!
 Sigur îi va da Dumnezeu o lecţie şi lui, la cât de mult rău face şi-o atrage singur. Poate se va găsi o femeie care să-l pună pe jar, să înţeleagă că iubirea nu-i o toană, o vorbă aruncată la întâmplare sau o aventură. Poate va fi o persoană destul de puternică să reziste încercărilor lui de a-i spăla creierul, de a o manipula. Atunci să vedeţi distracţie! Dă, Doamne! Foarte grav este faptul că l-au numit al doilea Iisus pe fiul vrăjitoarei Desanka Nicolai, deşi Iisus Hristos este unul singur şi chiar El a spus că vor venii hristoşi mincinoşi, şi vor face semne mari în popor dacă se poate să înşele chiar şi pe cei aleşi. 
Rătăciţii, ereticii adepţi ai Desankăi Nicolai au precizat faptul că Desanka era întruchiparea Duhului Sfânt
                              Cum decurge o slujbă? 
După ce se încuie uşa, apare o blondă care ne pune o muzică banală şi prost interpretată pe versurile scrise de Desanca. Cu ochii „larg închişi“ asculţi vocea ţipătoare şi destul de enervantă a celei care „ne umple“ de lumină. Întreaga asistenţă stătea încremeită, ascultând „mesajul divin”. Mai reuşim să ne deschidem ochii, însă suntem repede ameninţaţi cu evacuarea de către pază. După ce reuşim să rezistăm o oră, la pauză ni se atrage atenţia că dacă mai deschidem ochii, vom fi mutaţi la copii. 

La început ne amuzăm de situaţie, dar realizăm pe urmă gravitatea acestui caz. Sărmanii copilaşi sunt educaţi de nişte oameni „cu probleme serioase“, viitorul lor fiind destul de incert în urma unei astfel de experienţe. Şi cum să nu fie sărmanii derutaţi, când părinţii lor o consideră pe Desanca un fel de Maică Sfântă, iar pe fiul ei Iisus.
Ei cred că acesta nu s-a născut din bărbat, ci prin putere divină. Va uni toate religiile pământului şi vor începe cei o mie de ani de pace, aşa cum scrie în Biblie. Alţii susţin că Desanca ar fi o parte a Sfintei Treimi şi că ar fi întruchiparea Sfântului Duh care s-a pogorât pe pământ să vindece oamenii. 

                 Desanca ne vorbeşte dincolo de mormânt

 – Am „pângărit” Templul Luminii Autor: A. C
 În timpul vieţii, Desanca Nicolai le-a prezis „ucenicilor“ săi că sfârşitul lumii va veni în acest an, de Paşte. „Speriaţi“ de timpul scurt care ne-a mai rămas la dispoziţie, ne-am hotărât să intrăm în Templul său de pe strada Porumbiţei, care îşi continuă activitatea şi după moartea celei care a înfiinţat secta nicolaiţilor, după numele său de familie Nicolai. Intrăm într-o curte cu mai multe statui,
dintre care vreo două o întruchipează pe „doamna lumină“. Multă lume venită din toate părţile ţării se închină acestora, după care pătrund cu o adâncă pioşenie în faimosul „Templu“ (vezi imaginea din dreapta). Cu părere de rău că nu avem voie cu aparate foto la noi, intrăm şi ne aşezăm cuminţi pe una din bănci. Interiorul este într-un „stil“ ecumenic, amestecând mai multe curente religioase: catolic, neoprotestant şi ortodox. „Altarul“ are în centrul său …un scaun modern de birou, pe care se află un tablou cu chipul „maicii Desanca“. Toţi cei ce intră, au obligaţia de a se prosterna în faţa scaunului şi de a se ruga la fotografie. „Scăpăm“ cumva de scaun şi ne aşezăm lângă o tânără, de la care sperăm să obţinem mai multe informaţii. Ne spune că e venită tocmai de la Braşov împreună cu mama sa. „Cum reuşim să strângem ceva bani, venim la Arad pentru a participa la slujbele de aici şi pentru a căpăta lumină. Stăm în gazdă şi rămânem câteva săptămâni“. Am întrebat-o ce ştie despre „apartenenţa la divinitate“ a Desancăi şi a fiului său - Oliver. „Atât doamna este Dumnezeu, cât şi Oliver. Amândoi sunt Dumnezei!!!“, ne lasă cu gura căscată tânăra credulă. 
Despre ceilalţi enoriaşi prezenţi, la prima vedere, ce să spunem… Păreau oameni normali. 
Ce ne-a surprins neplăcut a fost prezenţa multor tineri. Toţi erau tăcuţi. În încăpere domnea o linişte apăsătoare. Peste două sute de oameni luam parte la ceremonia desfăşurată în fiecare după-masă în „templul” de pe str. Porumbiţei, la intrarea în care există o plăcuţă cu inscripţiile unui PF. Se face linişte. Nimeni nu mai rosteşte un cuvânt. O voce ne îndeamnă să închidem ochii, pentru a primi… lumina. Sentimente contradictorii ne cuprind: curiozitate, teamă şi chiar milă faţă de cei cărora poate nu le-a fost dat să-L cunoască pe adevăratul Dumnezeu. O lume atât de… normală, la prima vedere, închinându-se la… nimic. Oameni care cred cu tărie, pe faţa cărora se prelingeau lacrimi în timpul rugăciunilor către Desanca ne-au primit în rândurile lor, mulţumiţi că au parte de noi adepţi. Credinţa oarbă a unora din cei prezenţi au făcut ca întrevederea să pară mai degrabă una secretă şi suspectă. Preotul ortodox Ioan Popa spune că Biserica nu are nici o legatură cu acest fenomen şi îl consideră o escrocherie.
http://www.aradcity.ro/?x=stiri&id_tip=10&id_stire=2107

                 De la energia cosmică, la energia divină

 Revenită la Arad după cursuri, Desanka a construit o casă impunătoare şi a numit energia cosmică sau universală folosită în vindecarea prin Reiki, energie divină dată de Divinitate, de Dumnezeu. Până la derapajul spiritual nu a fost decât un pas. Desanka a murit pe 11 septembrie 2000. Cei care bat drumul
Aradului către “templu” spun că acolo au fost martorii a numeroase vindecări dar şi a unei prorociri care anunţă o a doua venire a lui Iisus pe pământ. Convingerea lor este că Desanka a fost un fel de Maica Domnului, că “adevărata credinţă va pleca din România în toată lumea” şi ca fiul dnei Desanka – Oliver Nicolai, în vârsta de 22 de ani, “care nu-i făcut cu bărbat, ci prin putere Cuvânt către creştinii ortodocşi despre Secta Desancăi Nicolai din Arad 11 divină sau autoprocreere”, îşi va începe misiunea abia peste vreo trei ani, “când va ajunge în deplinătatea puterii de a transmite energie divină, de la Dumnezeu”… Se crede că acesta este “al doilea Iisus pe pământ”, ca va uni toate religiile pământului într-una singură şi vor începe cei o mie de ani de pace, de care scrie şi în Biblie. E o mare înşelătorie. PROGRAMARE NEUROLINGVISTICĂ LIBERTATE SEXUALĂ=LIBERTINISM HIPNOZĂ ÎN MASĂ, INFLUENŢARE PRIN STIMULI SONORI, PRIN MUZICĂ, VOCE, SUGESTII INDUSE ÎN TIMPUL TRANSEI.
 Totul e făcut de un individ bolnav de orgoliu, mai pervers şi mai ascuns decât Bivolaru, probabil adept al unei secte din străinătate, absolvent de psihologie, masterand în Managementul resurselor umane. Posibil membru al masoneriei. Posibil angajat în ceva ce implică uniforma, de vreme ce toţi membrii sectei sunt urmăriţi pas cu pas, au telefoanele interceptate şi toate mişcările le sunt coordonate de la «centru».
                          Derapaj spiritual către o nouă rătăcire 
Nimeni nu contestă vindecările pe care Desanka le-a reuşit. Dar să nu uităm că Diavolul, în dorinţa-i nemărginită de a-i amăgi pe oameni, îşi ascunde răutăţile sub masca binelui, încercând prin aceasta să-i abată de la calea Adevărului şi a Vieţii, pe căile minciunii şi ale pierzării. Ori, Mântuitorul a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa“ (Ioan 14:6). Calea este BISERICA, adevărul este ORTODOXIA şi viaţa este RAIUL.
 Acum se crede că bolile pe care le au oamenii în aceste timpuri nu ar mai fi cauzate de păcatele lor sau ale înaintaşilor (cum învaţă Sfânta Biserică Ortodoxă), ci că ar fi doar nişte dezechilibre ale energiilor ce ne alcătuiesc, iar reechilibrarea energiilor o pot face doar cei înzestraţi cu „har vindecător“. Când cei 10 leproşi au venit la Iisus zicând: „Iisuse fie-ţi milă de noi“, El le-a spus: „Duceţi-vă şi vă arătaţi preoţilor“ (Luca 17:14).
 Deci Hristos nu i-a trimis pe leproşi la bioenergie sau radiestezie, ci la preoţi. 
Ideea „Dacă mă vindecă, are dreptate!“ este falsă! Şi vrăjitorii Egiptului au putut imita primele câteva minuni făcute de Moise. Dar ei tot VRAJITORI au rămas. Credem că este înţelept să „cercetam toate lucrurile“ şi să luăm ce este bun. 
 Dar a se ajunge de la Reiki – o terapie practicată de către mulţi iniţiaţi în România - la misticism şi, prin asta, la a lua minţile la sute, poate chiar mii de oameni, care acum fac apostolat crezând într-o nouă religie, se încadrează perfect în ceea ce David Lukoff, preşedinte al Asociaţiei Americane de Psihologie Transpersonală, numeşte criză sau “urgenţă spirituală”. Mai pe româneşte, se pare că mulţi din cei care ajung la acest aşa-zis templu din Arad au luat-o razna. Nimic rău în a te ruga la Dumnezeu… Dar a crede că Aradul este un nou Ierusalim şi că acolo se află construit deja “al doilea templu” pentru o nouă religie, este deja prea mult! 

       Mâini tămăduitoare“, „tehnică radiantă“ sau „Reiki“

 Iată ce spun adepţii Reiki susţinând „Tehnica celor 7 paşi pentru direcţionarea energiei universale“ şi ce spune preot creştin ortodox Ioan, despre această „tehnică radiantă“
1. Executarea simbolurilor realizează conexiunea energetică cu Sursa Interioară.
 Trebuie să fim foarte atenţi când este vorba de simboluri şi să cercetăm duhurile, după cuvântul Sfintei Scripturi: „Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercetaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu , fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume“ (1 Ioan 4:1). Simbolurile reprezintă legătura dintre noi şi o lume exterioară nouă.
 Există simboluri sfinte (crucea...) dar şi simboluri diavoleşti (capul de ţap, crucea cu braţele frânte şi întoarse în jos, având de jur împrejur un cerc...vezi imginile din partea dreaptă).
 Ce ar putea fi „Sursa Interioară“? Din punct de vedere religios, pentru că suntem chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, dorim să întrăm în legătură cu El, prin rugăciune, prin Sfintele Taine... dar în nici un caz cu o ipotetică „Sursă
Interioară“. Nici măcar din punct de vedere medical nu se cunoaşte existenţa nici unei „Surse Interioare“, fie energetice (gen motoraşe,baterii electrice etc), fie biologice. Inima este un organ şi nimic mai mult - nici vorbă de „Sursă Interioară“.

 2. Folosirea mâinilor menţine conexiunea energetică atâta timp cât mâinile sunt în contact cu... 
Practic este imposibil să menţii o conexiune energetică cu ceva prin folosirea mâinilor. Cu mâinile lucrăm, mâncăm, ne facem semnul Sfintei Cruci, deschidem ceaslovul să ne spunem rugăciunile, dar nu putem face conexiune cu nici-o energie (cu o singură excepţie - dacă atingem un cablu electric aflat sub tensiune).
3. Formează-ţi imaginea vibratorie a persoanei căreia doreşti să-i direcţionezi energia universală (imagine, voce, fotografie, obiect care îi aparţine)
Cum adică imagine vibratorie? Ideea de imagine presupune ceva static. Ce vibrează atunci? Această tehnică este foarte asemănătoare cu cele practicate de vrăjitoare. Ştiinţific (inclusiv medical) nu a fost demonstrată existenţa energiei universale şi cu atât mai puţin direcţionată. 
4. Mentalizează informaţiile, care să cuprindă scopul pentru care doreşti să lucrezi şi nu uita să închei cu formula: „Spre binele ei superior şi spre binele tuturor“. Formula „Spre binele ei superior...“ este ilogică. 
Există oare un bine inferior pe care să-l dorim? În grădina Raiului exista pomul cunoştinţei binelui şi răului, dar nu scrie nicăieri în Biblie despre existenţa unui „bine superior“.
 5. Execută în planul interior sau exterior, simbolul cu 22 de modele (S22) pe coroana sau fruntea persoanei căreia îi faci direcţionarea. Tehnica executării cu 22 de modele ne dovedeşte că cei care practică sau acceptă aşa ceva sunt în înşelare. Despre ce coroană este vorba? Noi nu am văzut-o niciodată. Iar dacă unii aşa zişi „creştini“ aduc argumentul că Sfinţii pictaţi în Sfânta Biserică Ortodoxă au aură în jurul capului aceasta-i cu totul altceva: este nimbul sfinţeniei sau altfel spus, este reprezentarea simbolică a slavei cu care Dumnezeu i-a răsplătit pentru nevoinţele lor duhovniceşti.
 6. Execută Simbolul cu 1 model (S1). Aplică palmele pe corp acolo unde doreşti. 
Alege oricare alte 3 poziţii pe corpul tău. Alege o poziţie pe corpul tău, făcând mental convenţia... Ce folos să ne pierdem timpul şi să ne chinuim cu simboluri şi poziţii care nu ne ajută pe noi şi nici pe cei din jurul nostru? 
7. Poţi direcţiona energia universală către o perioadă din trecutul tău. Timpul - demonstrat fizic - are o curgere lineară, dinspre trecut spre viitor. 
Nu te poţi întoarce în trecut pentru a îndrepta ceea ce ai greşit. Însă adepţii New Age revin la o concepţie păgână şi anume: Timpul circular, care ar permite întoarcerea în trecut. Aceasta este o parte a lumii în care trăim, nevăzută însă de mulţi dintre noi. O lume care trăieşte şi îşi cheltuie întreaga avere în numele unei femei şi a fiului său. O lume care crede în puterea miraculoasă a unei ape… a Doamnei, care, de ce să nu recunoştem, este o afacere destul de profitabilă, având în vedere „efectele” sale. Cutremurător şi trist!      Pespectiva creştină asupra acestei terapii
 Prioritatea rugăciunii şi a credinţei. În capitolul despre vindecarea bolilor din Biblie, ne spune Dumnezeu: „Cinsteşte pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că şi pe el l-a făcut Domnul“ (Înţelepciunea lui Sirah 38:1). Aici este vorba despre doctorul de trup, dar să nu uităm că mai există un „doctor de suflet“, care este preotul şi întotdeauna la el trebuie să alergăm mai întâi dacă suntem bolnavi şi apoi vom merge la celălalt. 
Aşadar, în orice împrejurare a vieţii cheamă-L pe Dumnezeul tău prin rugăciune după îndemul pe care l-am citit cândva într-o Bisericuţă dintr-un sat de munte: „Frate, de-ţi este sufletul zdrobit de cumplitele sarcini ale vieţii şi nimeni nu se apropie de tine, ca să ţi le ridice, intră în Biserica Domnului şi cere de la
Dumnezeu izbăvire prin rugăciune! De-ţi simţi inima pustie de orice adevărată bucurie, în mijlocul înşelăciunilor lumii acesteia, vino înaintea Sfântului Altar, cazi în genunchi şi te roagă!
Eşti apucat năpraznic de valul deznădejdii din pricina răutăţii oamenilor, care din toate părţile te înconjoară? Tu nu sta nici o clipă cu sufletul nelucrător, ci te roagă! Rugăciunea este pentru sufletul tău, ceea ce este respiraţia pentru trup, aripile pentru păsări, apa pentru peşti. Atât trăim cât ne rugăm! Aşadar frate, nu uita că toată înţelepciunea acestei vieţi este cuprinsă într-un singur cuvânt: ROAGĂ-TE!“.
 În rugăciune, mai exact în practica rugăciunii, devine evidentă esenţa faptului de a fi creştin, modul în care credinciosul se raportează la Dumnezeu şi la semenii săi. Ucenicii Mântuitorului au înţeles prioritatea rugăciunii şi de aceea L-au rugat: „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm!“ (Luca 11:1).
 Iar Iisus le-a predat rugăciunea „Tatăl nostru“.
 În epistola către Romani (12:12), suntem îndemnaţi să stăruim în rugăciune şi tot Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă: „Rugaţi-vă neîncetat“ (1Tesaloniceni 5:17). „Să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea“ (1Corinteni7:5)...
 Cât despre credinţă, să ne amintim că atunci când s-a apropiat Iisus de Ierihon, un orb care cerşea a strigat, zicând: „Iisuse Fiul lui David, fie-ţi milă de mine!“ 
Iar Iisus l-a întrebat: „Ce voieşti să-ţi fac? Iar el a zis: Doamne, să văd! Şi Iisus i-a zis: Vezi! Credinţa ta te-a mântuit“ (Luca 18:38, 41-42). 
Altă dată, pe când intra Iisus în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaş care l-a rugat: „Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, chinuindu-se cumplit. Şi a zis Iisus sutaşului: Du-te, fie ţie după cum ai crezut, Şi s-a însănătoşit sluga lui în ceasul acela“ (Matei 8:6,13)... 

                                Taina Sfântului Maslu 

În epistola Sfântului Apostol Iacov este instituită Taina Sfântului Maslu: „Este vreunul dintre voi în suferinţă? Să se roage. Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui“ (Iacov 5:13-14-15). 
Boala tuturor bolilor şi rădăcina lor este una singură: păcatul. 
                                  Punerea mâinilor 
Cei 12 Sfinţi Apostoli chemând mulţimea ucenicilor i-au îndemnat să caute 7 bărbaţi dintre ei pentru a-i rândui în slujba diaconiei. Şi după ce au fost aleşi: Ştefan, Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmena şi Nicolae, „i-au pus înaintea apostolilor, şi ei, rugându-se şi-au pus mâinile peste ei“ (Faptele Apostolilor 6:6). 

                                   Sfintele moaşte 

Noi, creştinii ortodocşi, cinstim şi ne închinăm sfintelor moaşte ale sfinţilor pe temeiul următoarelor mărturii ale Sfintei Scripturi: 
1. În Vechiul Testament trupurilor celor drepţi li se dădea deosebită cinste (Facerea 50:1-14; Ieşirea 13:19; 4 Regi 23:18).
 2. Trupurile sfinţilor sunt biserici şi lăcaşuri ale Duhului Sfânt (1 Corinteni 3:16-17). 
3. Dumnezeu se proslăveşte şi în trupul şi în sufletul celor sfinţi, care sunt ale lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:16-19). 
4. Trupurile unor sfinţi, după moarte, sunt înzestrate de Dumnezeu cu puteri minunate, precum: fac minuni, vindecă boli, nu putrezesc, răspândesc bună mireasmă ş.a. (Matei 27:52-53). 
5. Şi îngerii cinstesc trupurile oamenilor sfinţi (Iuda 5:9).
 6. Trupul Sfântului Prooroc Elisei, la un an după moartea sa, a înviat un mort (4 Regi 13:20-21; Sirah 48:14-15).

                                      Sfintele icoane 

Ceea ce spun rătăciţii sectanţi că închinarea la sfintele icoane ar fi idolatrie şi că este oprită de Dumnezeu prin poruncile I şi a II-a din lege nu este nicidecum adevărat. Învăţătura Bisericii dreptmăritoare a lui Hristos a avut de la începutul ei şi până azi cultul sfinteler icoane, bazându-se pe următoarele temeiuri ale Bibliei şi ale Sfintei Tradiţii: 

  1. · Adam a fost făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu (Facerea 1:26-27). 
  2. · Iisus Hristos, ca om, este chipul lui Dumnezeu (2 Corinteni 4:4 ; Coloseni 1:15). 
  3. · Iisus Hristos este „chipul fiinţei lui Dumnezeu“ (Evrei 1:3); · În Iisus Hristos Dumnezeu s-a arătat în trup (1 Timotei 3:16) şi cu chip de om (Filipeni 2:7-8). 
  4. · Sfântul Duh s-a arătat la Iordan în chip de porumbel (Matei 2:78); 
  5. · Sfântul Duh la Sfânta Cincizecime S-a arătat în chip de limbi de foc (Faptele Apostolilor 2:3). Şi toate acestea sunt chipuri fără idolatrie. 
  6. · În Vechiul Testament icoanele au fost făcute chiar cu porunca lui Dumnezeu (vezi Ieşirea 25:18-22, 26-31).
  7.  · Dumnezeu Însuşi - care a poruncit categoric prin porunca I a Decalogului să nu ne închinăm la idoli - a poruncit a face chipurile de heruvimi, ceea ce înseamnă că aceşti heruvimi lucraţi de mână de om sunt tot icoane şi nu idoli. 
  8. · Aceste icoane ale Vechiului Testament se chemau „heruvimii slavei“ (Evrei 9:5). Perdelele, covoarele şi alte obiecte din biserica veche au fost făcute cu chipuri de heruvimi, la porunca lui Dumnezeu (Ieşire 36:8 şi 37:7-9). 
  9. · Înaintea icoanelor din Vechiul Testament se aduceau jertfe (3 Regi 3:15).
  10.  · Înaintea acestor icoane ale heruvimilor se cântau lui Dumnezeu cântări de laudă şi de preamărire (Psalm 137:1). · Înaintea icoanelor din Vechiul Testament se aprindeau candele, preoţii le tămâiau cu mare cinste, după porunca lui Dumnezeu şi iudeii le venerau şi se închinau la ele (Ieşirea 30:1;6-8; 20:21; Iosua 7:6).
  11.  · Cinstirea acestor chipuri de heruvimi - ce erau în templu - niciodată nu a fost dezaprobată de Hristos sau de Sfinţii Apostoli. În Noul Testament închinarea la idoli este oprită cu anatema, iar închinarea la sfintele icoane nicidecum, nefiind totuna icoana cu idolul; idolii se socoteau a fi zei sau dumnezei, pe când icoana este numai o închipuire, a cărei cinste trece la chipul celui dintâi, adică la cel zugrăvit pe ea: fie a lui Dumnezeu, fie a Maicii Domnului sau al vreunui Sfânt. Doamne, Atotţiitorule Părinte, Fiule Veşnic şi Duhule Sfinte, Treime de Trei ori Sfântă, călăuzeşte-ne paşii în marea vieţii cea învolburată. Amin.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua, eu nu cred ca Desanka Nicolai a facut vreun miracol ,aceia erau oameni platiti de ei care participau la slujbe ,stiu din sursa sigura ,parintii ,mei mergeau acolo si stateau cu saptamanile si lunile ,ambii sunt decedati acum.Au vrut sa ma duca si pe mine acolo dar am refuzat sa merg ,in schimb in cursul a 13 ani am avut ocazia sa ii "trag de limba" sa imi povesteasca ce si cum.Erau atat de spalati pe creier ca nici nu intelegeau ca erau dusi de nas.Exemplu; Tatal imi povestea odata cand a fost la templu ca la intrare erau 2 femei mama si fiica care stateau in usa templului.Tatal meu operat fiind le-a cerut sa se dea la o parte sa intre sa stea jos spunandu-le ca este operat si nu se simte bine.La care mama fetei a spus ca si fiica ei este operata la plamani si ca mai este si muta din nastere si ca si ea trebuie sa stea jos.Tatal meu continua sa povesteasca tot ce a facut in aceea zi dupa care trece la urmatoarea zi unde povesteste ca s-a reintalnit cu cele 2 femei pe strada nu imi mai aduc aminte daca le-a intrebat ceva sau a avut o altercatie la care spune ca fiica acelei femei i-a spus .....ceva parca s-au certat ceva nu mai tin minte .Bineinteles ca eu nu am uitat si l-am intrebat ,nu erau femeile care stateau ieri la usa templului mama si fiica cele care nu te lasau sa treci?,el spune da ,ele erau.pai nu ai spus ca fata era operata si era si muta ? La care el s-a uitat la mine , a ramas pe ganduri si nu stia ce sa mai creada.I-am aratat cat de usor poate fi lumea pacalita. Mai am inca o teorie ca Desanka Nicolai nu este moarta ,intr-adevar inmormantarea a a vut loc dar nu ea era in cosciug.Desanka vedem din poze ca era o femeie solida ,cu 3 zile inainte de a muri a spus ca ea va pleca .Si avea mama mea casete cu ea cand isi lua la revedere de la toata lumea acolo in curte.Parintii mei nu au cunoscut-o dar i-am intrebat daca exista casete de la inmormantare sau fotografii ,pentru ca nu exista.Probabil nu au avut voie sa filmeze nimic.DE ce ? Am intrebat-o pe mama mea daca a stat de vorba cu cineva care a participat la inmormantare si daca cineva a vazut-o moarta si mi-a spus ca la inmormantare avea un sicriu ca de copil ,era foarte mica ,probabil sicriul inchis.Cum e posibil ca cu 3 zile inainte sa fie ditamai femeia iar la 3 zile sa aiba un cosciug ca de copil? Oare nu a dat nimanui de banuit aceste lucru? Eu stiu cu siguranta ca aceasta doamna traieste.Poate in strainatate.Se stie ca avea probleme cu legea ,nu isi platise datoriile catre stat si vindea acele casete fara autorizatie ,nimic nu era legal la aceea vreme pana sa "decedeze".Au intrat in legalitate ca si SRL mai tarziu .Tatal meu a decedat primul ,mama mea dupa 6 ani au ramas o gramada de casete carti fotografii pe care le-am daruit unei femei ,erau filmari si fotografii din templu cu exact ce se intampla acolo.Eu cred in Dumnezeu dar nu pot sa cred in ce era la Arad.Stiu multe lucruri pe care poate o sa le spun alta data sau in privat.

Anonim spunea...

Aștept in privat mesaj , sau aici coment , multumesc , balulescu_iliana@yahoo.com

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Etichete

“Hristos a inviat 1 MARTIE 10 MINUNI ALE LUMII...DESPRE CARE NU STIAI 10 sfaturi pentru barbati 100 POVETE ORTODOXE 42 DE SFATURI PENTRU 100 DE ANI ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESC ACATIST DE POCĂINŢĂ (folositor pentru pruncii avortaţi ACATISTE ACATISTUL SF. PROOROC DAVID Adormirea Maicii Domnului AICI GASESTI CANTARI DUHOVNICESTI-LITURGICE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI VIETILE SFINTILOR AICI UN PROGRAM ORTODOX-24 ORE ORTODOXE ALFABETUL... CREŞTINULUI ORTODOX APA SFINTITA Articole Apopei Roxana AU NEVOIE DE AJUTOR Biblia - Cartea vieţii Biblia cea adevărată Biciul lui Dumnezeu Binecuvantare Binecuvântarea părintilor asupra copiilor BISERICI BISERICI TIMISOARA BOBOTEAZA Buna Vestire CANONUL ŞI PRAVILA Care sunt şi ce semnificaţie au veşmintele preotilor Cartea cu cele douăsprezece vineri... Casa sufletului CĂRTI Căsătoria creştinelor ortodoxe cu musulmani - Capcană periculoasă Când trebuie să mergem la Sfânta Biserică? Ce se intampla cu oamenii care mor nespovediti ? CELE 10 PORUNCI CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE Cele trei cete diavolesti CICLUL MENSTRUAL ȘI SLUJBELE BISERICEȘTI CITATE DE INTELEPCIUNE CITATE DIN SFANTA EVANGHELIE Completare la cateheza „O mamă creştin ortodoxă“ Completare la cateheza despre Lumânare COMPORTAREA IN BISERICA Copii si Capcanele iadului CREDINŢA CEA ADEVǍRATǍ CREZUL CRUCEA – semnul iubirii Lui Hristos pentru oameni Crucea Sfantului Andrei CUGETARI SI CITATE ORTODOXE Cum inseala diavolul pe om Cum ne imbracam cand mergem la biserica... CUM SA NE RUGAM CUM SE FACE UN POMELNIC Cum se vede Dumnezeu Cum trebuie sa ne închinăm în biserică CUVANT CATRE CRESTINII ORTODOCSI DESPRE SFANTA TRADITIE CUVÂNT CǍTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE P Ă C A T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE E G O I S M Cuvânt către creştinii ortodocşi – Spovedania unui monah din Muntele Athos CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE C U L T U L A D V E N T I S T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE CULTUL BAPTIST Cuvânt către creştinii ortodocşi despre Diferenţele dintre ortodocşi şi catolici CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE POMENILE SI RUGĂ CIUNILE PENTRU CEI ADORMIŢI CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE S F Â N T A B I S E R I C Ă O R T O D O X Ă CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE Cuvânt către creştinii ortodocşi despre ZICERI şi contra ZICERI Cuvînt către crestinii Ortodocsi De ce avem pagube în gospodărie? De ce credinţa ortodoxă este cea adevărată ? De ce nu avem bănci în biserică ? DESPRE NECAZURI ŞI SUFERINŢĂ DESPRE CREAŢIONISM ŞI EVOLUŢIONISM DESPRE PĂCATUL BETIEI DESPRE V E Ş N I C I E Despre cinstirea sfintelor moaște DESPRE P R O S T I T U Ţ I E Despre prietenie Despre Rugaciunea - Tatal nostru DESPRE A C U P U N C T U R A DESPRE ACTELE CU CIP DESPRE ARTA SI RELIGIE DESPRE ASCULTARE DESPRE ATEISM DESPRE AVORT DESPRE BETIE Despre blândete Despre Blesteme DESPRE BOALA DESPRE BOALĂ SI SUFERINTĂ Despre bunătate DESPRE C R E D I N Ţ Ă DESPRE CAPCANELE PE CARE NI LE INTINDE TELEVIZORUL DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR Despre credinta DESPRE CRUCE CANDELE..ICOANE Despre Denii Despre depresie DESPRE DESFRANARE DESPRE DISCOTECĂ Despre droguri Despre Duhul Sfant DESPRE EGOISM DESPRE EUTANASIE Despre Evolutionism Despre farmece si vrăji DESPRE FĂTĂRNICIE DESPRE FEMEIA CRESTINA DESPRE FERICIRE Despre frică Despre fumat DESPRE GANDURI SI INFRUNTAREA LOR Despre Halloween Despre horoscop . DESPRE INCINERARE DESPRE INGERUL PAZITOR DESPRE INVIDIE SI URA Despre Ispită DESPRE IUBIRE Despre iubirea de aproapele DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI Despre mama creştin-ortodoxă DESPRE MANDRIE DESPRE MANIE DESPRE MANTUIRE Despre masturbare DESPRE METANII DESPRE MINCIUNA DESPRE MOARTE DESPRE NĂDEJDE Despre O.Z.N.-uri DESPRE OMUL FRUMOS..DAN PURIC Despre Ortodoxie DESPRE P O C Ă I N Ţ Ă DESPRE PACAT DESPRE PARASTASE DESPRE PATIMILE OMULUI Despre păcat DESPRE PLANSURI DESPRE POCAINTA Despre pocăinţă DESPRE POCĂINŢĂ ŞI SPOVEDANIE DESPRE POMELNIC ŞI ACATIST DESPRE POST DESPRE PREOTUL DUHOVNIC Despre Psaltire Despre puterea Sfintei Cruci Despre Răbdare Despre rugăciune DESPRE SARINDARE DESPRE SECTARI DESPRE SFANTA ANAFORĂ DESPRE SFANTA LITURGHIE DESPRE SFANTA TREIME Despre Sfânta Împărtășanie Despre sfintele Pasti DESPRE SFINTENIE SI FARMECE DESPRE SFINTI DESPRE SLAVA DESARTA Despre smerenie DESPRE SUFLET DESPRE TAINA MIRUNGERII DESPRE TALISMAN DESPRE TAMAIE DESPRE VALENTINE’S DAY Despre Vâsc DESPRE VEDENII SI DIAVOLI Despre Vesnicie Despre Virtute Despre vise DESPRE VRAJI DESPRE YOGA ŞI REÎNCARNARE DIN INVATATURILE PARINTELUI IACOB IONESCU Din sfaturile Maicii Siluana Vlad DIN SFATURILE PARINTELUI IOAN DIVERSE Dovada de la IERUSALIM pe care CRESTINISMUL o astepta de 2000 de ani! DRUMUL SUFLETULUI DUPA MOARTE DUCEŢI-VĂ ŞI VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR (Luca 17: 14) Duminica dinaintea inaltarii sfintei cruci Duminica Samaricencei Duminica Sfintei Cruci Dumnezeu nu ne vindecă întotdeauna trupul? DUMNEZEU ŞI OMUL FALSII STAPANI FAMILIA FEMEIA CANANEIANCA FERICIRILE FLORIILE FLORILE LA ICOANE GANDURI PENTRU ZILELE CE VIN Grija fata de suflet(Sfantul Ioan Gura de Aur) HRANA PENTRU SUFLET HRISTOS VINE ATUNCI CAND îI SEMENI! ICOANE FACATOARE DE MINUNI Ieromonahul Savatie Baştovoi Inaltarea Domnului Inăltarea Domnului INĂLTAREA SFINTEI CRUCI INCINERARE SAU INHUMARE Intampinarea Domnului INTERVIURI INTERZIS...FEMEILOR ! Intrarea în Biserică a Maicii Domnului INVATATURI CRESTINE INVATATURI CRESTINE SPUSE DE SFINTII PARINTI INVĂTĂTURĂ DE CREDINTA CRESTIN ORTODOXĂ Ioan Monahul ISTORIOARE DUHOVNICESTI iu Iubim câinele şi uităm pe Dumnezeu??? Izvorul Tămăduirii ÎN FIECARE DUMINICĂ SĂ MERGEM LA SFÂNTA BISERICĂ Înălţarea Domnului Îndemnurile Maicii Pelagheia din Reazan Întrebări şi răspunsuri din credinţa creştin ortodoxă şi din Noul Testament ÎNVĂTĂTURI CORECTE ŞI ÎNVĂŢĂTURI GREŞITE DESPRE SĂRBĂTORI ÎNVĂŢĂTURA DESPRE DUMNEZEU Învăţătură despre icoana Sfintei Treimi Învăţături patristice La ce foloseşte rugăciunea neîncetată? LITURGHIA CATEHUMENILOR Maica Gavrilia Papaiannis MANASTIRI Maxime si cugetari crestine Mândria spirituală MESAJE DIN APOCALIPSA Miercurea Patimilor MILĂ SI MILOSTENIE MILOSTENIE MINUNEA DE LA SFANTUL MORMANT Minunea Taborică MINUNI MINUNI CU IISUS HRISTOS MINUNI DIN ZILELE NOASTRE MIR DE NARD AUTENTIC IN ROMANIA Motive şi simboluri: Ciocanul MUZICA ORTODOXA Nașterea Domnului (Crăciunul) NEINTELEGERILE VIETII...DRUMUL SPRE SINUCIDERE O ISTORIOARA CU O VEDENIE FALSA OAMENI CU CARE NE MANDRIM OBICEIURI DE SFINTELE PASTE ORTODOX PACAT SAU NU? PARACLISUL MAICII DOMNULUI PARASTASELE SI FOLOSUL LOR PARINTELE ARHIMANDRIT JUSTIN PARVU PARINTELE IOSIF TRIPA PARINTELE IUSTIN PARVU Parintele Proclu PAROHIA VIILE TIMISOARA PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC ŞI PROCLU NICĂU DESPRE JUDECAREA PREOŢILOR Părintele Calistrat păzitorul vieţii Pedeapsa Pelerinaj Dobrogea 2018 Pelerinaj Israel 2017 Pentru cei ce nu pot avea copii Pentru scaparea de demoni Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul Peştera celor veşnic osândiţi PILDA PILDE PILDE CRESTINE Pilde pentru suflet POEZII Poezii - preot Ioan POEZII CU CAMELIA CRISTEA Poezii cu Eliana Popa Poezii cu Maria Pintecan POEZII CU MOS CRACIUN Poezii cu Preot Ion Predescu Poezii Daniela Poezii de Maria Luca Poezii de Ciabrun Marusia Poezii de COSTEL URSU Poezii de Daniela Florentina Luncan Poezii de Horatiu Stoica Poezii de Mihaela Stoica - Cucoanes Poezii de Preot Sorin Croitoru Poezii de Sf. Ioan Iacob Hozevitul Poezii Horatiu Stoica Poezii pentru Dumnezeu POGORAREA SFANTULUI DUH Poiezii de Traian Dorz POIEZIOARE POMENI SI SARINDARE Pomenirea celor 40 000 de mucenici POMENIREA MORTILOR Povara Crucii POVESTIRI DIN PATERIC POVESTITE DE SFINTI PREOT GEORGE ISTODOR Preot Ilarion Argatu PREOT IOAN PREOTUL DUHOVNIC PREVIZIUNI ALE SFINTILOR PROFETII Prohodul Adormirii Maicii Domnului PROOROCUL MOISE PSALMI. PSIHOLOGIE CRESTINA PUTEREA SFINTEI CRUCI PUTEREA CUVANTULUI PUTEREA RUGACIUNII Răspuns înţelept RUGA LA CEAS DE SEARA : Rugaciune pentru dobandirea de prunci Rugaciune pentru izbavire de boala Rugaciune pentru pogorarea Sfantului Duh RUGACIUNEA DE MULTUMIRE RUGACIUNEA LUMANARILOR APRINSE. Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca RUGACIUNI RUGACIUNI LA INTRAREA IN BISERICA Rugăciune Rugăciune pentru bolnavi Rugăciune pentru toti binefăcători si miluitori mei Rugăciunea de dimineaţă Sfântului Grigorie Palama Rugăciunea către Sfântul înger Rugăciunea minții RUGĂCIUNEA PREASFINŢITULUI EREMEI CĂTRE SFÂNTUL MARE MUCENIC PANTELIMON Rugăciuni către domnul nostru Iisus Hristos Rusaliile SAITURI IMPORTANTE Sãptãmâna Patimilor SARBATORI SATANISMUL ÎN MUZICA ROCK Să nu-i mai judecăm pe preoţi!!! Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate Săptămâna Patimilor Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos (6 august) Sclavia modernă SCURTE REGULI PENTRU O VIAŢĂ CUCERNICĂ LA UN CREŞTIN ORTODOX Secta Desancăi Nicolai din Arad SF DIMITRIE sfa Sfantii Petru si Pavel Sfantul Antim Ivireanu Sfantul Antonie Cel Mare SFANTUL MASLU Sfantul Nicolae Sfantul Spiridon Sfantul Teodor Sfantul Valentin SFANTUL VASILE CEL MARE Sfaturi de la Preot Ioan Clopotel SFATURI CATRE CRESTINII ORTODOCSI SFATURI DE LA PARINTELE IOAN Sfaturi de la Preot Ioan SFATURI DESPRE IERTARE SFATURI DUHOVNICESTI Sfaturi duhovniceşti SFATURI ORTODOXE SFATURI PENTRU PARINTI SFATURILE LUI VALERIU POPA Sfântul Gheorghe Sfântul Nectarie Sfinte sărbători Sfintele Paste. SFINTELE TAINE SFINTI Sfintirea uleiului SFINŢII PATRUZECI DE MUCENICI DIN SEVASTIA. SPUSE DE PARINTELE STANILOAIE SPUSE DE SFINTII PARINTI Statornicia în credinţă STATUS DESPRE VIATA Sufletul copilului : sincer şi curat....! SUPERSTITII TAINA NUNTII Taina Sfântului Botez TAINA SFINTEI SPOVEDANII TRADITII TROITA comoară a culturii arhaice româneşti Un preot la "Filmul blestemat" 20 mai 2006 Urare de Anul Nou URCUŞUL DUHOVNICESC .Arhimandritul Teofil Paraian Versuri de Horațiu Stoica VESTIMENTAȚIA FEMEII ÎN BISERICĂ VIATA DUPA MOARTE VINDECARI HARICE BOALA SI MOARTEA Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul ZĂMISLIREA MAICII DOMNULUI DE CĂTRE SFÂNTA ANA

Translate

BIBLIA ORTODOXĂ

PENTRU VIZITATORI


PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Postare prezentată

DACĂ DORITI SĂ CONTACTATI ADMINISTRATORUL BLOGULUI

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE... DESPRE MINE balulescu_iliana@yahoo....

Powered By Blogger

Blog de Colaje Ortodoxe

Blog de icoane Ortodoxe...

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Biserica - Casa lui Dumnezeu

BLOG CRESTIN ORTODOX

Blog Maica Domnului

MAICA SILUANA VA RASPUNDE

Ce trebuie sa stie un crestin

Blog Crestin Ortodox

Blog Crestin Ortodox
clik pe poză

PSALMII

Lectură potrivită in vreme de post: psalmii

Powered By Blogger

Totalul afișărilor de pagină